top of page
pascal Guglielmi pâtissier Marseille
About the Chef,

Pascal Guglielmi

A native of Bordeaux, Pascal did not take his first steps in the vineyard, but in his father's pastry workshop. Entering professional life, he nevertheless first followed in his mother’s footsteps as a train conductor, before changing careers, at the age of 34, to something a little more gourmet. For sixteen years, Pascal crisscrossed France on board trains. But, over time, the foodie inside him woke up. Pascal Guglielmi listened to his passion and embarked on his career as a pastry chef, to immerse himself in a world of sweets and pleasure. He successfully passed a CAP (Professional Certification) in Marseille. But, a perfectionist, it was in a top-notch school that the young pastry chef decided to continue his training: Bellouet Conseil, masterfully managed by Jean-Michel Perruchon, Meilleur Ouvrier de France. To perfect his art, Pascal will continue his apprenticeships, including one in the oldest pastry shop in Paris, the Stohrer house. Deeply attached to the Marseille, he will continue to work in various pastry shops until the opening of his shop:

"La Pâtisserie des Marseillais".

Our team

ALEXIS,

Le Sous-Chef Pâtissier

Par amour, Alexis a quitté l’Oise il y a plusieurs mois pour s’installer à Marseille. Passionné, il a choisi de poursuivre son aventure sucrée à la Pâtisserie des Marseillais après avoir obtenu son CAP.

Discret mais appliqué, il veille chaque jour à la rigueur et à la précision des créations, aux côtés de Pascal. Sérieux, investi et apprécié de l’équipe, il contribue à faire de chaque pâtisserie une gourmandise d’exception.

Son engagement et son savoir-faire font de lui un pilier du laboratoire, garantissant la qualité et l’excellence de la maison.

429948440_3245851042386932_589548331560172685_n.jpg

Pascal Guglielmi et son équipe patisserie Marseille
Notre équipe
Nous rejoindre

Vous êtes pâtissier(e), apprenti(e) ou spécialisé dans la vente et vous souhaitez nous rejoindre ? Pour postuler, rdv directement en boutique ou par mail 

bottom of page